Ebben az epizódban elvonatkoztattunk a Red John témától, Loreleitól és Jane új heppjétől (az igyunk kápszeres teát és lássunk halott lányt), és egy szimpla nyomozós történetet kaptunk, ami a bankrablás miatt közel olyan izgalmas volt mint egy jobb Kojak rész...

tumblr_mbzgg5yPE71rfhhu3o1_1280.jpg

Nem tudom ti, hogy vagytok ezzel, de nekem az eddigi részek megtekintése után mindig az az érzésem volt mintha csak az 1. évadból néznék egy epizódot. Valahogy Jane is az 1. évadbeli énjéhez hasonlítható, az írók pedig eddig még csak élvezetes részekkel rukkoltak elő, kis visszautalásokkal, régi nyavalyákkal. Na de most nézzük az előző heti részt, amiben egy pofás kis bankrablást hajtottak végre, aminek volt egy kis mellékterméke: egy hulla. 

Nos, egy hulla aki olyan gyorsan pakolta a 100-as kötegeket, hogy már az feltűnő volt. Nekünk egyértelmű volt, hogy ő a tégla, Jane-nek pedig csak-csak eszébe jutott. Az ügyet az FBI akarta eredetileg vinni de valahogy Gabe Mancini ügynököt megtudta győzni Lisbon. Kissé túl könnyen meghátrált az FBI, azok után amit Jane csinált, szóval ezt a Gabe gyereket akár már Red John társnak is titulálhatnánk, de azért még várjunk vele. Azt nem tudom, hogy miért közeledett ennyire Lisbon felé: azért mert tényleg Red John embere, vagy szimplán azért mert tetszik neki Lisbon. Na mindenesetre kíváncsi leszek ennek a dolognak a végkifejletére.

Az előző állításomat pedig, hogy alátámasszam, miszerint az "5. évad olyan mint az 1.", itt van Van Pelt gyanúsítottja ami miatt egy hétig etetheti  Jane-t, vagy a cipős téma és persze a gyilkos fegyvert rejtő trezor felnyitása. A gyilkosság mondhatni smafu, az elégedetlen feleség megkeresése közben viszont gazdagodtunk megint egy élménnyel: láthattuk nyomozni Patrick Jane-t, és valahogy megint olyan jól szórakozhattunk rajta...

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr354862127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása