J.J. K. 2011.07.07. 17:48

Robin Tunney

Tunney Chicagóban született és nevelkedett. Apja autókereskedő, anyja csapos. Apja Írországból emigrált, anyja első generációs ír-amerikai. 1990-ben végzett a Carl Sandburg Középiskolában, majd a Chicagói Művészeti Akadémián színészetet tanult. Vallása római katolikus.

Tizennyolc évesen Los Angelesbe költözött, ahol az 1990-es évek első felében jellemzően tévésorozatokban játszott ("Life Goes On", "Dream On", "Law & Order" stb.). Első jelentősebb sikerét A Zenebirodalom visszavág című film öngyilkos hajlamú tinédzsereként érte el 1995-ben. A szerep kedvéért kopaszra vágatta haját. Következő szerepét a Bűvöletben kapta, melyben ifjú boszorkányt alakított Fairuza Balk, Rachel True és Neve Campbell mellett.

1997-ben Tunney főszerepet játszott Bob Gosse Niagara, Niagara című filmjében. Játékáért az 1997-es Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznő díját. 1999-ben Arnold Schwarzeneggerrel játszott az Ítéletnap című misztikus thrillerben.

2000-ben a #59 lett a Maxim magazin a világ 100 legszexisebb nője listán.[1] Egy évvel később A Maxim 2001-es "100 legdögösebb nője" szavazásán a 81. helyre sorolták. 2004-ben részt vett a Magyarországon is sikerrel vetített Doktor House című sorozat pilot epizódjában, mint vendégszínész és House első betege.

Robint jelenleg A mentalista című soroztban láthatjuk Simon Baker oldalán.

1997-ben Tunney összeházasodott a producer-rendező Bob Gosse-szal. 2002-től külön éltek. 2007-ben újra megházasodott, második férje Andrew Dominik ausztrál filmrendező.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr873047889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása