Patrick Jane újra belépett a Szobába. Újra felcsendült az ismert taktus, újra egy vidám, vörös arc látszott a falon. A megtört tanácsadó állt moccanatlan. A szokatlan faldísz, jóllehet szokatlanul is festett. Megkopott, silány, úgy érzem végét járja. Nem úgy mint seb, mit jó cimboránk hord mióta már! 

De küzd, türelmes, mint ártatlan elítélt sorsvesztve, a drót mögött zárva.

Most úgy tűnik eljött szabadulás. Vágtathat már a rónán át. S kiérdemelt színtérre viheti annak nyomorultnak életét.

Persze tudjuk, a vég még messze, a hálózat hatalmas, de legalább a jenki Hit Gyülekezetes, vérpezsdítő rituálét lebonyolító nagymester, Bret Stiles, és tanítványa, vagy terméke (ahogy tetszik) kihult a versenyből. Jó hír, mint ahogy, annak a beigazolódása, hogy az FBI-os kisember mellett a jó öreg Bertram és a westernhős is nyakig benne van a dologban. 

A hajsza a tetőpontjához ért, de a hal bűzlő része nem tűnik még igazán elérhetőnek. A hálózat lelepleződött, kérdés mi jöhet ez után. 

Még egy hét, újabb negyvenkét perc, reméljük sokkoló válaszokkal. 

K.T.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr645605825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása