Úgy tűnik, hogy ez csak a hét bűnténye, de ennél sokkal többről van szó. Az e hét csütörtöki Mentalista-epizódban (4x17) Susan Darcy ügynök visszatér és egy olyan fiatal nő gyilkosságával kapcsolatos nyomozást vezet, akinek a családjának kapcsolata volt a parlamenttel. A csinos ügynök Patrick Jane segítségét kéri, hogy asszisztáljon neki a nyomozásban, de nem azért, mert valójában szüksége van a segítségére. Darcy úgy gondolja, hogy Jane nem volt vele őszinte Red Johnnal kapcsolatban, és ezért most meg szeretné figyelni nyomozás, akció közben.
A TV Guide Magazin a sorozat egyik készítőjével, Bruno Hellerrel beszélgetett erről a kockázatos eseményről. Vajon Darcy rájön Jane titkára, hogy valójában nem is ölte meg Red John-t? Vajon halál lesz ennek a kíváncsiskodásnak a vége?


TV GM: Ez az első alkalom, hogy egy Mentalista epizódot rendeztél. És ráadásul még a forgatókönyvet is te írtad. Úgyhogy gondoljuk, ez most hatalmas dolog.
Heller: Ez egy nagyon fontos epizód, amiben Darcy megpróbál rájönni, hogy Jane mire készül, ezzel lehetőséget adva nekünk, hogy jobban belelássunk a kapcsolatukba. Jane úgy gondolja, hogy ő a legokosabb ember a teremben, és igaza is van, de nem látja, hogy Darcy – aki a második legokosabb személy a szobában – komoly gondot okozhat. De, amint arra majd rájön, egy okos, könyörtelen és csinos nő, igenis igazi ellenséggé válhat. Jane legnagyobb hibája – a végzetes hibája – az önteltsége.

TV GM: A legutóbbi epizódban, amiben Darcy is szerepelt, a Red John-szál egy újabb ijesztő fordulatot vett a hullaház dolgozójának halálával – elérve azt a pontot, amikor nem úgy tűnik, hogy Jane halad egyáltalán valahova. Elkezd már azon gondolkozni, hogy talán soha nem fogja legyőzni ezt az embert?
Heller: Jane és a közönség lassan elérnek ahhoz a felfedezéshez, hogy rájönnek, hogy ez a feladat sokkal nehezebb, mint ahogy először látszott. Olyanok ezek, mint azok az Amazon környéki törzslakók. Lándzsákkal hajigálják a felettük elhaladó repülőket, és csak később jönnek rá, hogy ezek csak a magjai annak a civilizációnak, ami közeledik feléjük. Itt most nem arról van szó, hogy Jane egy szánalmas vesztes ellen küzd, aki valahol egy pincében bujkál. Moriarty-val* harcol.

*Moriarty : A.C. Doyle regényeiben Sherlock Holmes főellensége

Fordította: Németh Réka , a TVGuide cikke alapján

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr824310950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása