A 4. évad vége nem várt fordulatokat hozott, de hogyan tovább? Vajon hogyan folytatódhat a történet az évadzáróban lezajlott események után? Mi lesz Lorelei sorsa? A tovább mögött ezekre keressük a választ.

church.JPG

Az évadzáró mondhatni nem is a 24. epizóddal, hanem az ezt megelőzővel kezdődött igazán. Jane ebben a, fogalmazzunk úgy, felvezető részben nem találta igazán helyét, zavart volt, és elhatározta, hogy feladja a Red John utáni nyomozást, futni hagyja családja gyilkosát. Összeveszett a főnökével, aki pedig kirúgta. 

Az előbb elhangzottak indították be igazán az évadzárót, és egy pszichopata sorozatgyilkos fantáziáját. Red John tudta, hogy Jane csak trükközik, de ő is szórakozni akart. Aki Jane-t elküldte az bűnhődjön. Szegény főnököt az FBI-osok ölték meg, és ez már elég bosszú egy elbocsátásért. De Jane-nek is büntetést szánt. Amiért átverte le akarta vágatni egy ujját.

Mindent gondosan megtervezett és Jane-nek elhitette, hogy találkozhat vele. De átverte, viszont hagyott maga mögött egy tanút. Loreleit akit először csak ajándéknak küldött, aztán már más szándékból. A siker a sikertelenségben végül is az, hogy a CBI eltudott fogni egy személyt aki közvetlen kapcsolatban áll Red John-nal.

És még él. De meddig? Nem e jön újra egy beépített ember aki majd szépen elhallgattatja a lányt mielőtt még bármit is mondott volna? Ha ez nem is történik meg, akkor Lorelei beszélni fog? Befolyásolni tud e a "befolyásolások mestere" egy programozott személyt? Szerintem nem. És miért? Mert ezek a csatlósok programozva vannak. Azt teszik amit Red John akar. Ha Red John nem akarja, hogy bemártsák akkor ők nem fogják. Ennyi.

Viszont ne felejtsük, ezek csak teóriák, és mint tudjuk a forgatókönyv íróknak elég élénk a fantáziájuk és, az 5. évadban nem vehetünk biztosra majd semmit, lehet, hogy Jane-nek megnyílik Lorelei, de lehet, hogy nem. Amit viszont biztosan tudhatunk az, hogy ezek után egy kiváló évad vár ránk...

Komoróczy Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr324669743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása