Előre bocsátom, nincs bajom az Rtl Klubbal. Néha levetítenek egy jó filmet - persze ritka az ilyen - de mégis jó, hogy van. Csak adja A mentalistát is. Meg néhány török szappanoperát is, hogy az unatkozó öreg nénik, és a depressziós egyetemisták délutánjai is jól teljen. Nem akarnék itt teljes körű átvilágításba kezdeni, de most felsorolnék három személyt(eket), akit azonnal kitennék a csatornától, ha én lennék a főnök:

  • A programigazgató: Kolosi Péter egy furcsa logika szerint határozza meg, hogy a sorozatok mikor kerüljenek adásba. Ha a Mentalistát nézzük, általában leadnak az adott évadból 9-10 részt majd pihenőre küldik. Ezt az előző két évad során megtapasztalhattuk. Természetesen ez egyedül Kolosi úrnak tetszik, a nézőknek nem. Az Rtl felborítja az eredeti rendet, és mondhatjuk, hogy egy új évadot kreál, oly módon, hogy mi nézők például egybe a 4. évadot nem látjuk. A csatorna leadta első résztől a tizedikig, majd pár hónap szünet után újra elkezdte adni, de az évadzáró után nem hagy szünetet, hanem majd egyből fogja folytatni az 5. évaddal. Tehát megbonyolítják a bonyolíthatatlant. 
  • A vágó: A reklám helye meg van határozva. Magától érthető, hogy a CBS-en is van reklám, ezért A mentalista vágói úgy csinálják meg az egyes epizódokat, hogy ha szünetnek van az ideje, akkor egy rövid elhalványulással jelzik azt. Az elhalványulással véget ér egy jelenet, és a reklám nem szakít félbe egy beszélgetést, vagy épp egy fontos mondatot. De nem így van ez nálunk. Az Rtl-es vágók ugyanis fittyet hánynak erre a rendszerre, és általában valamilyen fontos dolog közben szakítják félbe a részt, elvágják a szereplők egy-egy mondatát. Botrányos, meg egyben nevetséges...
  • A honlap szerkesztők: Ezeket az urakat nem szeretném idiótáknak hívni, pedig azok. Múltkor észre vette egyik olvasónk, hogy az Rtl2 egyik cikkében Patrick Jane az FBI tanácsadója. Jót nevettünk rajta, reméltük észre veszik a cikk írója. Aztán szemet szúrt nekem, hogy az Rtl szerint Simon Baker az LA confident című sorozatban alkotott maradandót. Persze ilyen sorozat nem létezik. Olyan film létezik, hogy L.A. Confidental aminek a magyar címe "Szigorúan bizalmas". Ezek a szerkesztők vagy nem tudnak angolul, vagy olyan lusták, hogy nem képesek megnézni rendesen a dolgokat. Az i betűre a pontot nekem az tette fel - ami jelen cikk megírására is ösztönzött - ,hogy az Rtl2 oldalán most már Jane nem az FBI-nál van hanem a Los Angelesi rendőrségnél. Oké, oké, Sacramento meg az angyalok városa viszonylag közel van egymáshoz, de ilyen bakit kétszer egymás után elkövetni az már bűn. 

Ennyit erről, majd még vagy tíz ilyen "félreírás", meg "rosszul vágás" után kiírom magamból a dühömet...

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr515143713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása