Tom Szentgyörgyi megvillantotta saját társadalomkritikáját, de úgy ám, hogy az általa körüljárt eset később a valódi világban is megtörtént. Na persze, nem teljes egészében.

Az epizód forgatókönyve minden bizonnyal hamarabb született meg mint ez év szeptember hetedike, amikor is az amerikai haderő dróntámadást indított egy objektum ellen, aminek következtében nyolc polgári személy is életét vesztette. "A légicsapás civil áldozatairól szóló állítások megjelenése után az ISAF azonnali vizsgálatot kezdeményezett"  - reagált egyből a NATO. Nos, a hatodik évad 'kiváló' második epizódjában a Pentagon indít vizsgálatot - mint tudjuk hasonló ügyben - ám a visszafordíthatatlan tett következmény nélkül marad. Ezt viszont nem mindenki tudja megemészteni. Főleg egy Kuroszava őrült szamuráj nem, aki kénytelen megszervezi saját harakirijét...

Rendkívül intelligens sztorit hozott össze újra, és nem először Tom. De tudjuk nem csak ennyi történt. 

Lisbont lázálmok gyötörték. Nem csoda. Patricknek pedig beugrott valami. Egy régi támasz. Aki nem mellesleg elég sokat tudott róla, s ki is tudta azt szolgáltatni. Viszont a telefonját nem akarta felvenni valamiért. Meghalt. Tudtuk. Ahogy azt is, hogy az összes gyanúsítottnak köze van Red Johnhoz. Most már egyre tisztább a kép. Vagy mégsem? Az agyturkász által már van jó néhány jellemvonásunk az ominózus személyről, amik ráadásul - kísérteties módon - mind a hét gyanúsítottra ráillenek.  

Megtévesztenének minket? Megint?

Komoróczy Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr155557832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása