Alfred Hitchcock a Psycho megfilmesítése előtt megvette a film alapjául szolgáló könyv összes példányát az USA-ban. Nem lehetett egy olcsó mulatság, de neki megérte, mert így az országban igen csak pár tucat ember tudhatta a film végkimenetelét, a fő poént. A mentalista készítői a vasárnapi epizóddal kapcsolatban nem sok mindent osztottak meg velünk, viszont az előzetesből sokkal több mindent tudtunk meg mint gondoltuk volna. Itt az előzetes, a tovább mögött pedig a spoilerek! 

Aki a rész megtekintése közben szeretne néhány dolgon meglepődni, ne nézzen előzetest se...

A legbátrabbaknak írom: Eszméletlen jó epizód várható vasárnap. Mint tudjuk Gale Bertram megtanult pókerezni, másra ragasztotta a "holdacska" becenevet, s nyert egy rahedli pénzt a bírótól, ami annyira feldobta, hogy egyből kiadta a parancsot: Grace Van Pelt mehet Los Angelesbe! Már rá is fért a távozás, mármint a színésznőre Amanda Righetti-re, hisz már rég babát várt mikor is az ominózus epizódot leforgatták. Egyébként azóta a színésznő már megszülte első gyermekét, de, hogy mikor nyeri vissza régi alakját azt még nem tudni, bár szerintem elég sanszos, hogy valamiféle szerződés köti neki, hogy X hét alatt fogyjon le, és jöjjön vissza forgatni. Nos tehát Grace elment, s Bruno Heller, a főnök, utalt már rá, hogy nem marad üresen Grace pozíciója, és jön valaki helyettesíteni. A helyettesítő Jack Plotnick lesz akit mi Brett Partridge-ként ismerünk igazán. Ő az a srác aki a sorozat első részében annyira buzgón mutatja az ál Red John művet, és ő az aki legtöbbek szerint maga Red John. 

Még fűszerezi a sztorit az is, hogy a gyilkosság helyszíne valószínűleg az a birtok, és rajta álló "kastély" amely a Renfrew család birtokában volt vagy talán még most is van. A Renfrew famíliát még az első évadban ismerhettük meg (1x11 - Vörös barát) mikor is "Patrick Jane egy elítélttől megtudja, hogy olyan információ birtokában van, amivel elkaphatja Red Johnt. Jared cserébe annyit kér, hogy hozzák ki, ugyanis a gyilkosságot, amiért lecsukták, nem ő követte el. Miután kiderül, hogy igazat állít, a csoport macska-egér játszmába kezd, hiszen Jareden kívül mindenki tudja, hogy Red John vadászni fog az informátorra." - írja a rész leírása. Így, e két tény tudatában mindjárt biztosak vagyunk abban, hogy érdemes lesz háromnegyed óránkat rááldoznunk a részre, mert szinte száz százalékig biztos, hogy elégedetten szállunk majd ki kedvenc kanapénkból...

Komoróczy T.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr785110320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása