Jane eddig volt már börtönben, dolgozott Lisbon és a csapat nélkül, sőt egy mániákus sorozatgyilkost is megöletett egy másikkal. Visszatekintő cikkünkben Tóth László vendégblogger írásaihoz nyúlunk vissza, és megnézzük, hogy mi történt eddig az évadban, s hova is tart az. Patrick Jane mától újra az Rtl-en!

4x1-scarlet-ribbons-19658.jpg

4x01 - A skarlát jel

"...elgondolkodtató téma számomra a börtön kérdése volt. Én az évadzáró után elmerengve a továbbiakról, arra a következtetésre jutottam, hogy Patrick bizony ülni fog több-kevesebb ideig, közben belülről irányítja a dolgokat és valahogy majd csak kiszabadul. Ehhez képest viszonylag keveset ült, de legalább stílusosan távozott és végeredményben ki ne örülne a főszereplő sikerének?..."

4x02 - Tüzes csapat

"A történet bizony folytatódik tovább és hazánk fia Tom Szentgyorgyi és a Mentalista csapata, ha nem is kiemelkedő, de fordulatos és élvezetes résszel gazdagította a sorozatot. Ha megpróbáljuk a részeket besorolni, vannak „Red John-os részek” és „nyomozós” részek is. Ez az epizód a kettőnek volt a keveréke, bár inkább az utóbbi fajta kerekedett felül. Patrick problémái után nyilvánvalóan jöhetett is a csapat „széthullása” és érezni lehetett, hogy a rész a csapat újbóli összehozása felé fog elindulni. A vak nő visszahozása anno az első évad végéről meglepő módja volt a „Red Johnt-öltem meg?” kérdés megválaszolására. Sajnos a válasz nem volt túl meglepő, az utóbb részek után sejthettük, hogy végül csak nem a nagy ellenfelet ölte meg Patrick..." 

4x03 - Vörös léggömbök 

"...Egy újabb kis foszlányt ismertetett meg velünk Patrick életéből. Tudtuk hogy dolgozott médiumként, voltak kuncsaftjai, de mégis tudhattunk meg új információkat is, például hogy bizony nem vetette meg a pénzt karrierje során, beismerte hogy trükközött, átvert embereket, megismerhettük tehát Jane „rossz” oldalát is kicsit. Ezen felül elgondolkoztatott, hogy főhősünknek lehet-e valóban valamilyen természetfeletti ereje, vagy csak a megfigyelés mesterével állunk szemben. Nehéz ezt eldönteni, hiszen vannak, akik hisznek az ilyen dolgokban, mások pedig (és ők vannak többségben) elítélik, de legalábbis kétkedőként állnak ehhez a témához..." 

4x04 -  Vöröskamra

"...Egyedül az új főnök karakterének megismertetése volt, ami talán megalapozhatja a következő részek történéseit. Nem igazán tudtam negatív vagy pozitív szereplők közé sorolni, mivel elég összetett személyiséget ismerhettünk meg benne. Kicsit talán a rossz tulajdonságai kerekedtek még most felül: nem bízott Jane-ben, kissé arrogáns módon viselkedett és bürokrata módon állt hozzá az ügyekhez, illetve nem igazán mert új dolgokat, szokatlan módszereket kipróbálni..."

4x5-blood-and-sand-19678.jpg

4x05 - Vér és homok

"...Nos csapatunk nem éppen nyaralás céljából érkezett egy ilyen helyre, nyilván én sem szeretnék reggel lesétálni a partra és hullákat találni kagylók helyett. Még mielőtt belekezdenék az elemezgetésbe, megemlíteném hogy milyen jó kis helyszínt találtak a készítők a forgatásra. Igazán tetszett az a kisváros a maga kis zárt közösségével, maga a sziget a lepkékkel és az élővilággal..."

4x06 - Forró nyomon

"...A szálakat ismét a drog mozgatja, és ha ez eddig még nem elég, hát akkor betoppan a Lisbon család apraja is a buliba nem is akárhogy. A kislány sörétessel a kezében elég nagy meglepetést okozhatott rögtön mindenkinek majd ráadásként még ki is derülnek a rokoni kapcsolatok. Ez a szál szépen halad is végig az egész részen keresztül bár szerintem annyira nem fektettek rá túl sok hangsúlyt, lehetett volna valami meghatóbb vagy fordulatosabb dolog is beleszőve a testvérek találkozásába..."

4x07 - Izzó tekintet

"...A nagy befejezés előtt lassan összeadja az ember magában a dolgokat, és a telefonhíváskor hirtelen megvilágosodik minden, majd a nagy finálé mindent megmagyaráz és elfeledtet minden rosszat vagy hiányosságot, ami bárkinek is feltűnhetett és újra rávezet minket Red John vonalára. Mikre is jöttünk rá ez alatt a 45-50 perc alatt? Sejthettük már, de most már bizonyos hogy nem jó embert ölt meg Jane, végig csak játszadozott mindenkivel hogy kicsalogassa a „vörös tigrist” a barlangból..."

A 8. (Egy mulató előtt megölik Yolit, a beépített rendőrnőt. A nő a feladata az lett volna, hogy az ismert alvilági figura, Omar Vega bizalmába férkőzzön és elősegítse a letartóztatását...) illetve a 9.(Dugan, a híres focista ellen merényletet kísérelnek meg, ám a robbanásban nem ő hal meg, hanem az egyik társa...) epizódban a fő eseményszál pihent, viszont most kedden bepillantást nyerünk Patrick Jane régi énjébe! 

4x10 - Vörös köd - 21:30 Rtl Klub

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr985058475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása