Simon Baker, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, "Patrick Jane" ma ünnepli 43. születésnapját! Születésnapi cikkünket a tovább mögött olvashatod!

sdgs.jpg

"Simon Baker az Ausztráliához tartozó tasmániai Launcestonban született 1969. július 30-án."

Ez az első mondat amit először megpillanthatunk Simon Baker Wikipedia oldalán. A mondat sokatmondó. Elárulja nekünk, hogy honnan küzdte fel magát Simon lépésről-léprésre egészen Hollywoodig. Ebből a 100 ezres tasmániai városból. Nem kis teljesítmény! Először csak videóklippekben, majd Ausztrál sorozatokban szerepelt, de ő nem érte be ennyivel, és az Egyesült államokba költözött és ekkor kapta meg első filmszerepét a "Szigorúan bizalmas" című mesterműben amiben olyanokkal dolgozott együtt mint Kevin Spacey, Russell Crowe vagy Danny DeVito. A filmben egy biszexuális fickót alakít akinek valami ügyészt vagy már nem is tudom kit kell elcsábítania. Az hogy sikerült e neki nem árulom el, nézzétek meg a filmet, mert tényleg zseniális. Ez volt 1997-ben, s még ugyanebben játszott egy kis szerepet a "Különösen veszélyes" című akciófilmben, de ebből az évből inkább az előbbi maradt emlékezetes. Újabb emlékezetes szerepe már 2006-ben "Az ördög Pradát visel"-ben volt, ahol egy egy piperkőc, nyálas, de befolyásos újságírót alakított.

Félreértés ne essék, nem Robin Tunney-t (Lisbon) készül épp megcsókolni Simon, hanem Anne Hathaway-t "Az ördög Pradát visel"-ben.

1997 és 2006 közt volt még néhány szerep jelentéktelen horrorok és komédiákban, de a sikert nem ezek hanem a 2001-től 2004-ig "Őrangyal" című sorozat ami már tényleg meghozta számára a sikert. 2006-tól egy évig a "Smith"-ben  játszott majd 2008-tól egy krimisorozat főszereplője, de sajna nem jut eszembe ennek a sorozatnak a címe. Segítetek? 

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr144677244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása