Vendégbloggerünk hétről-hétre figyelemmel kíséri az Rtl Klub-on futó 4. szezont és persze megosztja velünk véleménynét, kritikáját. Az előző epizódban feltűnt a 2. évadban egyszer már említett Lisbon bratyó, és lánya, akik ketten elég nagy felfordulást okoztak. Na meg szívszorító perceket...

4x6-where-in-the-world-is-carmine-obrien-19686.jpg

Ha már legutóbb egy szigeten nyaraltunk, most jöhet egy kellemes faházas családi kirándulás a Mátra környékére, annál is inkább mivel azon a környéken legalább nem cserél gazdát naponta 100.000 Ft értékű drog és nincsenek levelekkel takart hullák minden tó partján. Ha pedig esetleg nem szeretnénk messze menni akár maradhatunk is otthon, de lehet bekopog egyszer csak pár régen látott rokon. Patricknek és csapatának ezekből a „kalandokból” bőven kijutott a legutóbbi részben. Foglaljuk csak össze rögtön az elején mi is történt? Meggyilkoltak egy rendőrnőt, a szálak nagyon sokfelé szétfutnak, de a végén egy kis trükkel mégis sikerül elkapni a gyilkost. A szálakat ismét a drog mozgatja, és ha ez eddig még nem elég, hát akkor betoppan a Lisbon család apraja is a buliba nem is akárhogy. A kislány sörétessel a kezében elég nagy meglepetést okozhatott rögtön mindenkinek majd ráadásként még ki is derülnek a rokoni kapcsolatok. Ez a szál szépen halad is végig az egész részen keresztül bár szerintem annyira nem fektettek rá túl sok hangsúlyt, lehetett volna valami meghatóbb vagy fordulatosabb dolog is beleszőve a testvérek találkozásába. Ez talán kicsit negatívum volt most a részben azok számára akik szerettek volna igazán valamit megtudni Teresa családi hátteréről. Nekem nem tetszett még, hogy valamiért mindig elmondták szinte pontosan hogy ki, miért és hogyan gyilkolt. Én jobban szeretem inkább a végén megtudni ezeket, ha nagyon akarom akkor pedig úgyis nagyjából összeadhatom fejben is a dolgokat és végül is így én is rájövök a részletekre. A két kritika mellett azért voltak pozitív mozzanatok is, így például a diszkréten szétszórt poénok és Patrick fináléja, ahogy rávezetett mindenkit a „helyes útra” és mikorra együtt volt mindenki leleplezte a gyilkost és megint biztonságosabbá tette Kalifornia utcáit. Tetszett még az orosz kujon elkapásának magánakciója is, igazán ellenszenves karakter volt nekem végig az elfogásáig, onnantól már megnyugodtam hogy jó helyen lesz egy ideig. Összegzésként elmondható hogy voltak jobb és rosszabb epizódok is ennél, középen tudnám elképzelni a képzeletbeli „ranglétrámon”. A következő részt már nagyon várom, mivel mondjuk úgy, sok jót hallottam róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr244681085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása