Vendégbloggerünk hétről-hétre figyelemmel kíséri az Rtl Klub-on futó 4. szezont és persze megosztja velünk véleménynét, kritikáját. Ebben a részben egy igazi médiumháborút figyelhettünk meg, és megtudhattunk pár érdekes dolgot Jane múltjából...

4x3-pretty-red-balloon-19669.jpg

Újabb hét, újabb rész. Mi is van ma terítéken? Egy gyerekrablás, egy régi ügyfél, egy médium, egy kis háttértörténet.
Különálló kis epizód volt a mostani. Nem igazán kapcsolódott a fő szálhoz, nem vitt tovább mellékszálakat, igazán semmit sem vitt előre a történetben, mégis sokat adott ahhoz. Egy újabb kis foszlányt ismertetett meg velünk Patrick életéből. Tudtuk hogy dolgozott médiumként, voltak kuncsaftjai, de mégis tudhattunk meg új információkat is, például hogy bizony nem vetette meg a pénzt karrierje során, beismerte hogy trükközött, átvert embereket, megismerhettük tehát Jane „rossz” oldalát is kicsit. Ezen felül elgondolkoztatott, hogy főhősünknek lehet-e valóban valamilyen természetfeletti ereje, vagy csak a megfigyelés mesterével állunk szemben. Nehéz ezt eldönteni, hiszen vannak, akik hisznek az ilyen dolgokban, mások pedig (és ők vannak többségben) elítélik, de legalábbis kétkedőként állnak ehhez a témához. Magáról a gyilkosságról nem érdemes, és nem is lehet olyan sokat mondani. Volt fordulat benne, volt egy kis akció, happy end és egy csipetnyi humor is. Ha már a viccelődésnél tartunk, észrevehettük, hogy néha Patrick érdektelen személyekről, gyakran lényegtelen, sokszor személyes dolgokat állapítgat meg látszólag saját szórakozására, bosszantva ezzel az alanyát és persze főnökeit is. Az epizódban elhangzott egy mondat a nagybátyótól, aki szintén sértve érezte magát: „Mi értelme volt ennek?” Ezt a kérdést mi is feltehetjük magunknak és rájövünk, hogy mindez a mi szórakoztatásunk céljából van csak.
Visszatérve az összegzésre egy történetileg átlagos rész volt, de aki jól figyelt sok mindent megtudhatott Jane múltjáról, régi karrierjéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr894631764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása