Harmatos. Egy szóval így tudnám leírni a "Red John szálon" kívül zajló részeket. Nem voltak rosszak, nem azt mondom, sőt mikor bejött egy-egy vendégkarakter egész jó részek születtek de, hogy voltak velük problémák azt szerintem mindenki elismerheti. Voltak olyan részek ahol szerintem maguk az írók sem tudták, hogy ki a gyilkos, mi az indítéka. És ez baj. Ha maga a forgatókönyv írója sem tudja ezeket akkor a néző végképp nem tudja megérteni...

4x23 Jane.JPG

Az előbb elhangzott negatívumokat is egybevéve, azért nem volt ez olyan rossz  évad. Kifejezetten tetszett, hogy az írók behoztak az egyszerű részekhez családtagokat, barátokat esetleg ellenségeket. Nem csak egy "nyomozás és megoldás" volt ezekben az epizódokban hanem sokkal több. Gondoljunk csak vissza például mikor végre megismertük Lisbon testvérét és és az ő lányát, akikről már a 2. évad során is hallhattunk, de megjelenésük idáig váratott magára. A sorban még említhetnénk  Bret Stilest, vagy a társkeresős csajt, akik mind már szerepeltek a sorozatban és most újra feltűntek. Ez az évad kicsit közelebb hozott minket a karakterek múltjához is. Ilyen volt például mikor Jane segített régi cirkuszos cimborájának, vagy mikor Lisbon találkozott régi pasijával.

Jó húzás volt az íróktól, hogy behoztak több kis mellékszálat, mint például Cho és Summer kapcsolata, vagy Cho gyógyszerfüggősége. Ezzel a kettővel csk az volt a gond, hogy túl hamar megoldódott. Cho lemondott a gyógyszerekről, és Summert meg elküldte tanulni. Volt viszont egy remek mellékszál amit még a 3. évadban indítottak el. Rigsby és Sarah kapcsolata, ami most már biztos, hogy hosszú életű lesz, hiszen megszületett a legkisebb Rigsby. Bár nem értem miért nem mutatják már meg nekünk azt a gyereket. 

A Red John körül forgó események rendre nagyon izgalmas, érdekes részeket hoztak, ami dicsérendő. De szerintem ezeknek az íróknak, akik ezeket a részeket, írják (Tom Szentgyorgyi, Bruno Heller, Ashley Gable stb.) több részben, nagyobb részt kellene vállalniuk mert sokszor a gyengébb írók által írt epizódok nem nagyon állnak össze. Amit már a bevezetőben is említettem, nem tudod, hogy miért volt az a gyilkos, csak egyszerűen kiderül.

Mivel én nem egy kritikus inkább egy rajongó vagyok, ezért most 10/8-at adok az évadra, de felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy ha a következő évadban is születnek ilyen részek, akkor ne csodálkozzunk, hogy a CBS ránk telepszik...

(Komoróczy Tibor)

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr294548567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása