Darcy állításán csak röhögni tudunk, de van egy sejtésem, Jane még megüti a bokáját emiatt.

4x17-04.jpg

Figyelem! Ha még nem láttad a részt, ne olvass tovább!

A sztori két részre szakadt ebben az epizódban. Jane, Susan Darcy társaságában nyomozott, míg Lisbonék az egész részen át egy vallomást akartak kicsikarni  egy másik gyilkosság gyanúsítottjából.

Ilyen az FBI-al dolgozni

Jane kikerült a megszokott környezetből, Wainwright utasítására, és Lisbon nagy sajnálatára, az FBI-os Darcy társaságában nyomozott egy nő meggyilkolásának ügyében. Állítólag azért kellett Darcy-nak Patrick, mert ő bizony itt a legjobb tanácsadó és ezt az ügyet mindenképp meg kell oldania. De ez csak ürügy volt. Darcy valós szándéka az volt, hogy kiszedje Jane-ből, hogy Red John még mindig él. És ha már Jane vele dolgozott akkor jó alkalmat adott arra, hogy megismerjük Susan Darcy-t, s ezt a lehetőséget Bruno Heller is felismerte, és mondhatni egész szép kis élettörténetet kerekített neki. Boldog gyerekkor, ami nem is olyan boldog, főleg akkor, ha elveszítjük a testvérünket. Nehezen beszél erről mindenki, Darcy sem volt túl kommunikatív Jane-el szemben.

A Red John kérdést, már mint azt, hogy: "Még mindig hiszi, hogy Red John halott?"- nem sikerült egyhamar eredményesen feltennie a bolond FBI-osnak, viszont a harmadik próbálkozása sikeres volt. Jane bevallotta, hogy nem Red John-t ölte meg, mire az idióta nő konspirálni kezdett. Darcy azt hitte, és hiszi még mindig, hogy Patrick, Red John követője. Na ki hallott még ilyet? Red John bűntársa. Legközelebb meg majd azzal fog vádaskodni, hogy ő ölte meg a családját is? Hát ez a nő kész bolond! Alig ismeri a Red John-t, de már kész dolgokat állít. A hír hallatára Lisbon is kiborult, Jane-en viszont nem látszott semmi aggodalom. És miért is aggódna, hisz nem dolgozik Red John-al. Nem tudom mi fog ebből kisülni, de, hogy nem sok jó az biztos. Kíváncsi leszek, hogy fog viselkedni majd Wainwright Patrick-al, azok után, hogy Darcy neki is elmondat, hogy Jane egy sorozatgyilkos segítője. Az arcát látva egyértelmű, hogy fél, s ha már ezt nézzük akkor van egy jó dolog Darcy konspirálásában. A vicces Jane-Wainwright jelenetek a következő részekben hemzsegni fognak.

Jane nélkül is van élet?

Van, csak jóval nehezebb. Jane megütésért ugyan behozták Mr. Philo-t, aki 10 milliót ajánlott fel a nyomravezetőnek, de kiszedni nem tudták belőle azt, hogy ő ölte meg Matilda Cruz-t, akit a nyomok alapján egy Shakespeare imádó ölt meg. Dicsérjük azért Rigsby-t, hisz mindent megtett, még hipnotizálni is megpróbálta ezt az őrült gyilkost, de nem sikerült. A fickó túl dörzsölt volt, na meg zsugori, de a végén hibázott.

48 óra elteltével Rigsby már majdnem kiengedte a tettest, de a Jane a legjobb pillanatban érkezett:

  • Mr. Philo: Épp most ecseteltema szerencsétlen barátjának,hogy ki se fognak látni
    a perekből maguk barmok.
  • Jane: Talán azt hiszi, ezt a kört megnyerte,
    Mr. Philo, de nézze csak meg a kezeit!
    Vörösre festette őket Matilda vére.
    Neptun összes vize is kevés, hogy lemossa róla?
  • Mr. Philo: Nem. Óceánja.Neptun óceánja.
  • Jane: Igaza van. "Neptun óceánja." Macbeth, 2. felvonás, 2. szín.
  • Lisbon: Shakespeare. Hazudott nekünk, Mr. Philo.

Ügy megoldva!

(Komoróczy T.)

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr764318888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása