Nem várt fordulatokat hozott a 4x13 - Red is The New Black. Szerintem senki sem gondolta volna, az előzetes alapján, hogy most itt bonyolultabb üggyel fogunk találkozni mint egy kis pitiáner gyilkosság. Egy divattervező meghalt, de a résznek a fő történetszála mégsem ez volt, hanem valami más. Bizony, ő....

4x13.1.bmpIgen, Red John visszatért (már megint) . De mielőtt még ennyire előreszaladnánk, azt javaslom nézzünk mindent az elejéről.

Egy "szabósághoz", már ha lehet így nevezni, hívják Lisbonékat ahol mi is történt volna mint gyilkosság. Az áldozat egy lejáratott divattervező aki most akart újra berobbanni  a köztudatba. Nos kijelenthetjük, az egyik modellje tett arról, hogy ez ne sikerüljön. És ennyi! A szabós sztorit ennyivel le is tudjuk és pont azért mert nem ez volt itt a fontos. Ami viszont igen az pedig a Red John szál.

Az FBI-os Susan Darcynak kételyei merültek fel abban, hogy Panzert, tényleg az egyik áldozatának az apja ölte meg, és nem -e mégis Red John. Hogy mindenben megbizonyosodjon persze elkéri az összes Red John aktát. Az olvasgatás után pedig jön a kérdezősködés. Darcy először a hullaházat keresi fel és arról kérdezi a halottkémet, hogy nem volt e valami különös abban amikor Jane megnézte Timothy Carter, holttestét. A halottkém, szegény még nem tudja mi fog majd vele történni, készségesen válaszol persze, hogy egy vak nővel volt és hogy ez nagyon különös számára. A  következő kihallgatott személy Rosalind Harker, a vak nő aki Red John szeretője volt és van(?). Rosalind elmondja, hogy miért ment Jane-l a hullaházba, Darcy pedig megvilágosodik. Azt nem tudom, hogy ekkor már biztos volt benne, hogy Red John él, de már biztos hogy sejtette. Az Darcy ügynök ezután, Patrickel beszél, de Jane lerázza.

Pár perccel később Jane telefonja csörög. Felveszi. Rosalind Harker az.

"Roy eljött meglátogatni."

4x13.2.bmpRoy azaz Red John.

A következő pillanatban már az egész FBI Rosalind házánál. Már a ház előtt hallik a zongora. A jól ismert dallam. A házban természetesen már nincs Red John, viszont van egy hulla. A halottkém. Becsomagolva...

K.T.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr594074891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása