Patrick Jane különös helyzetbe kerül a "Fugue in Red" című részben, mindezekről mesél nekünk Bruno Heller a sorozat "feje" .

 

Elsőre úgy tűnhet, hogy ez a történet nem nevetésre ösztönöz minket, de mégis! A ma esti Mentalista-epizódban valakinek majdnem sikerül megölnie Patrick Jane-t (Simon Baker), a bűnügyi szakértőt, aminek következtében hősünknél a szelektív amnézia állapota lép fel, így egy kis időre újra gondtalan, csajozós ifjúkorát élvezheti.

„ Patrick újra azzá a rámenős férfivá válhat, aki évekkel azelőtt volt, mielőtt a közönség találkozott vele, és akinek nem kell félnie a következményektől.” – mondja Bruno Heller, alkotó. „ Elfelejtette, hogy valaha is volt egy felesége és egy lánya, akiket Red John meggyilkolt. Itt a lehetőség, hogy tényleg boldog emberként lássuk.”

Az egyik jelenetben Jane egy átverés-szeánszba keveredik bele egy bárban, ami tele van tűzoltókkal és a feleségeikkel. - Simon nagyon élvezte ezt a dolgot – mondja Heller -, nagyon vicces alakítás.

Mert Jane állapota elég kiszámíthatatlan, az aktáit a CBI-nál muszáj óvatosan kezelni. A főnökét, Teresa Lisbon-t figyelmeztették az orvosok, hogy nem beszélhet neki a memória – károsodásáról, hagyniuk kell, hogy a saját ütemében térjen vissza az emlékezete, tudjuk meg Hellertől. De ennek ellenére Teresa-nak szüksége van Jane segítségére, hogy megoldja a bűntényeket, beleértve az ő majdnem meggyilkolását is, így kénytelenek elmondani Patrick-nek, hogy mi a munkája.

„Olyan „Ó rendben, ez jól hangzik” hozzáállása van a dologhoz, és azonnal belemegy a dologba.” – mondja Heller, aki hozzáteszi, hogy nem a legpontosabb ember. „ Nem hívnám az AMA-t, hogy lássuk, hogy tényleg post-traumás amnéziáról van e szó… csak jól szórakozunk egy kicsit.”

AMA – American Medical Association (Amerikai Orvosi Szervezet)

Fordította a TV Guide cikkét: Németh Réka

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr843432123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása