Nem akarok senkit sem saját dolgaimmal terhelni, de következő kritikám esetleges rövidségére és hibáira legyen mentségemre, hogy családommal üdülök és két strandolás közben írom ezt a kis szösszenetet is. 

Elsőnek szeretném leszögezni, hogy nagyon jó kis részt kaptunk kedden, aminek forgatókönyvében maga Simon Baker is segédkezett. Gondoljuk végig mindenek előtt hogy mi is történt! Egy gyilkossággal kezdődik, amely nyomozása során Lisbon is belekóstol a nem szokványos, Patrick által viszont jól ismert nyomozási módszerekbe. Közben „főhősünk” persze rájött ki is lehet az igazi Rém. Eddig még nem is történt semmi különleges, de a TV megint felfordítja a dolgok menetét. Itt már tudjuk ki a gyilkos, tudjuk mi a terve Patricknek, de valami még mindig olyan ködös mentalistánk viselkedésén érezhetjük, hogy még van valami hátra, főleg hogy nem kapja leplezi le a Rémet. A nagy befejezés előtt lassan összeadja az ember magában a dolgokat, és a telefonhíváskor hirtelen megvilágosodik minden, majd a nagy finálé mindent megmagyaráz és elfeledtet minden rosszat vagy hiányosságot, ami bárkinek is feltűnhetett és újra rávezet minket Red John vonalára. Mikre is jöttünk rá ez alatt a 45-50 perc alatt? Sejthettük már, de most már bizonyos hogy nem jó embert ölt meg Jane, végig csak játszadozott mindenkivel hogy kicsalogassa a „vörös tigrist” a barlangból. A legjobb részek sem lehetnek viszont problémamentesek. Mik is lehetnek ezek a kis hibák? Ha Patrick sejtett, hogy a Rémet Red John meg fogja ölni, miért nem állított rá pár embert? A bíróság miért nem veszi elő újra őt, ha bebizonyosodott, hogy „ártatlan” embert lőtt le? Érdekes még látni, hogy a Simon által megformált karakter egyre „sötétebbé” válik, persze olyan értelemben hogy közvetetten mégis csak megölte, megölette a Rémet.
Végeredményben nagyon jó kis rész volt, talán sajnálom kicsit hogy ezután valószínűleg „töltelék” részek fognak következni. Ezúton szeretnék mindenkinek, aki most nyaral vagy tervezi a nyaralást és így is feljár a blogra sok pihenést és jó nyaralást kívánni!

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr34696303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása