Vendégbloggerünk hétről-hétre figyelemmel kíséri az Rtl Klub-on futó 4. szezont és persze megosztja velünk véleménynét, kritikáját. Ez alakalommal egy egészen bonyolult gyilkosságot göngyölített fel Patrick, és az út amit ő bejárt mindenki szerint kiváló volt.

4x5-blood-and-sand-19678.jpg

Nyár, pihenés, utazás. Mi is lehetne jobb helyszín mint egy csendes kis sziget valahol elég távol a nagyvárosok zajától? Nos csapatunk nem éppen nyaralás céljából érkezett egy ilyen helyre, nyilván én sem szeretnék reggel lesétálni a partra és hullákat találni kagylók helyett. Még mielőtt belekezdenék az elemezgetésbe, megemlíteném hogy milyen jó kis helyszínt találtak a készítők a forgatásra. Igazán tetszett az a kisváros a maga kis zárt közösségével, maga a sziget a lepkékkel és az élővilággal. Szerintem tökéletes helyszín volt és legalább kihozott bennünket a „szabadba”, mivel unalmasak egy idő után mindig a nagyvárosokban illetve kertvárosokban, néha vidéken történő nyomozások. Mindezek után elevenítsük fel kicsit a részt, mi is történt? Hullát mosott ki a parton a víz, Jane rájön, hogy valaki a szigeten ölte meg, elkezdődik a nyomozás, bár nincs igazán sok kézzel fogható nyom, de egy fináléban kicsit megcsavarva a történetet Jane persze így is lebuktat egyszerre két gyilkost is. Persze ne felejtsük el a szimpatikus, idős hölggyel való beszélgetés és a lezáró képsorokat sem. Ez színesítette a történetet, és vitt bele egy kis drámát is, amivel szépen sikerült lezárniuk az epizódot. A nyomozás szálával nem volt nagy gond, talán egy kicsit lehetett volna több kézzel fogható nyom, vagy Jane bevethetett volna több trükköt, de legalább az elkapásban volt egy csavar. Számomra viszont nem lett megmagyarázva Van Pelt idegességének az oka, persze sejthetjük hogy az évadzáró eseményei miatt zaklatott, de mindenesetre ezzel a szállal nem igazán kezdtek eddig semmit. Hangsúlyozom hogy eddig, mivel remélem hogy ha nem is a következő Lisbon családos részből, de az azután következőkből kiderülnek további dolgok, tovább lesz írva a történet ezen része. Összességében szerintem inkább az erősebb részek közé tartozott, főleg hogy pont most megy mindenki nyaralni ide-oda, de kívánom senki se találjon hullát a parton, medencében, Balatonban!

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr284666639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása