Vendégbloggerünk hétről-hétre figyelemmel kíséri az Rtl Klub-on futó 4. szezont és persze megosztja velünk véleménynét, kritikáját. Ezúttal a Tom Szentgyörgyi által íródott 4x02-t "vizsgálja" meg tüzetesebben...

4x02.JPG

A történet bizony folytatódik tovább és hazánk fia Tom Szentgyorgyi és a Mentalista csapata, ha nem is kiemelkedő, de fordulatos és élvezetes résszel gazdagította a sorozatot. Ha megpróbáljuk a részeket besorolni, vannak „Red John-os részek” és „nyomozós” részek is. Ez az epizód a kettőnek volt a keveréke, bár inkább az utóbbi fajta kerekedett felül. Patrick problémái után nyilvánvalóan jöhetett is a csapat „széthullása” és érezni lehetett, hogy a rész a csapat újbóli összehozása felé fog elindulni. Itt nagyon jók voltak ismét a kis trükkök, amikkel például összeugrasztotta az új osztag két emberét, ahogy nyomást tudott gyakorolni LaRoche-ra. Itt jegyezném meg, hogy Tom írásaiban mindig visz egy kis humort vagy iróniát a történetbe, amitől könnyen emészthető lesz az egész. Fordulatokban és meglepetésekben is volt része a nézőknek. Egy kicsit elgondolkodtam Cho besúgásán, de a rezzenéstelen tekintetű zsaru jelleméből adódóan érezhető volt a befolyásolható, és negatív szereplőnek beállított „új főnök” átverése. Maga a haláleset története szépen haladt, túl sok érdekes momentuma nem volt, ezt a részt nem tették olyan meglepővé. Az epizód vége viszont megkapta a megérdemelt figyelmet. A vak nő visszahozása anno az első évad végéről meglepő módja volt a „Red Johnt-öltem meg?” kérdés megválaszolására. Sajnos a válasz nem volt túl meglepő, az utóbb részek után sejthettük, hogy végül csak nem a nagy ellenfelet ölte meg Patrick. A blog írója hívta fel az én figyelmemet is az első évad évadzárójára, ami azon felül, hogy szintén kiváló rész, kicsit segít a vak nő háttértörténetének felidézésére. Mindent összevetve folytatjuk a keresést Red John után a teljes csapattal ezután a kis „kitérő” után is, azok örömére akik szeretik ezt a felosztást és az eddigi főszálat.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr644614967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása