Lisbont egyszerre láthattuk boldognak és szomorúnak, Jane-t lelkes kincskeresőnek, és Summer-t elég levertnek, hisz élete gyökeresen megváltozott. Bye, bye Kalifornia!

lisbon.JPG

Figyelem! Ha még nem láttad a részt ne olvass tovább!

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy mi máson körül forgott volna ez az epizód, mint a kincs és a nők. A gyilkosság Lisbont összehozta régi pasijával, akinél az áldozat dolgozott. Bruno Heller a rész előtt elmondta, hogy Lisbon, ex-vőlegénye családi élete láttán kicsit átértékeli sajátját. Megtörtént? A változást majd hosszútávon észlelhetjük, de amit láttunk világos. Lisbonon látszott mikor megpillantotta Greg (Kenny Johnson) lányát, és mikor meghallotta, hogy van még ezen kívül kettő, hogy ő is szeretne családot. Szomorú volt, hisz elhagyott valakit akit még most is szeret és akivel mostanra már szép gyerekei lennének. Fiatalon hibázott amit már megváltoztatni nem tud, de akar, és ha a forgatókönyv írók kegyesek lesznek, akkor biztos összeszed valami pasit. Ha Jane-nek is összejön, neki miért ne történne meg?

Mint a kincses sziget!

Lisbon után azért ne feledkezzünk el a másik fontos dologról: a kincsről! Ugyan nem Robert Louis Stevenson kincses szigetéről volt itt szó, de Patrick Jane gyermeki kíváncsiságával akár a regény főszereplőjét is megformálhatta volna. Mint a CBI agya kiderítette a gyilkosság is e miatt történhetett és mint jó szokása szerint ezúttal sem tévedett. A szörfös gyereket azért ölték meg mert "túl sokat akart", amiből meg profi szörfös akart lenni. "Az egész az enyém!" - és puff. A társa, és főbérlője ilyen könnyen lőtte le, és Patrick is ilyen könnyedén buktatta le a gazembert. Happy end, Greg pedig tisztára mosta magát, Lisbon pedig önfeledten örült, volt barátja nem gyilkos. Valamit kifelejtettem? Ja Cho... meg Summer...

Hasta la vista!

Van Pelt mikor észre vette, hogy Summer Cho-nak nem csak az informátora, és beszólt Cho-nak, azt mondtam: "Te minek szólsz ebbe bele!". A rész végére viszont kénytelen voltam belátni, Grace nem mondott hülyeségeket. Amikor az áldozat szobájába kokaint találtak, Summer utána akart nézni a dolognak. De csak lopni ment a dílerhez? Lopni, amiért jól agyonverték. Sokan mondják: "Kutyából nem lesz szalonna". Summer feltűnésekor és sem gondoltam volna, hogy Cho egy prostival áll össze, de megtette. Azt hittem Summer megváltozott, és ő ezt folyton említette is, de azzal, hogy lemondott régi hivatásáról, azzal láttuk, hogy nem javult meg. És kinek kell egy balhés nő aki miatt még te is belekeveredsz ügyletekben? Senkinek, és ezt Cho sem látta másképp...

summer1.JPG (Komoróczy Tibor)

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr644508053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása