Ilyen még nem volt a sorozat történetében, Patrick Jane-nek emlékezetkiesése volt, ami nem kis izgalmakat tartogatott számunkra. Exkluzív interjú az egyik producerrel, csak nálunk!

 

A Mentalista közép-évadi fináléjáról így nyilatkozott Daniel Cerone, aki a sorozat producere és forgatókönyvírója is egyben: - Adni akarunk a rajongóknak egy esélyt, hogy lássák a múltbeli Patrick Jane-t – egy kis csavarral. Mindig is úgy gondoltuk, hogy vicces lenne a régi Jane-t látni. Tudjátok, a fényes öltönyben lévő fickót, de erre az egyetlen mód egy „flashback”* epizód lenne, és az ilyen fajta részek általában csalódást szoktak okozni, így úgy döntöttünk, hogy visszahozzuk a régi Patrick-ot a jelenbe, és esélyt adunk a karaktereknek, hogy „első kézből tapasztalják meg, hogy milyen volt Jane, mielőtt meggyilkolták a lányát és feleségét”.

Az epizód során Jane - re az amnézia egyik formája sújt le. – Ezt a betegséget általában egy stresszes esemény váltja ki, úgyhogy ilyen formában hozzuk ki Jane-t a múltból – mondja Cerone. – Végre szemtanúi lehetünk annak, hogy ki volt Jane a családja halála előtt. Egy vadabb, zabolázatlanabb figura, aki tele volt poénokkal, de nem épp a legmegbízhatóbb volt.
De jön egy kellemetlenség is Jane új barátai számára.
- Patrick Jane elég sok mindenen keresztülment már. A lányát és feleségét egy sorozatgyilkos megölte, akit megszállottként üldözött eddig, de amint megjelenik az amnézia, egy olyan férfit kapunk, aki semmivel se törődik. Úgyhogy legyünk együttérzőek és hagyjuk, hogy úgy élje az életét, hogy nem foglalkozik se Red John-nal, se az elvesztett családjával? – mondja Cerone. – Úgy értem, miért emlékeztessük a dolgokra, és hagyjuk, hogy újra átélje azt a fájdalmat? Ez az az érdekes dilemma, amivel a csapatunknak meg kell küzdenie.

- Bár az évad első felében eléggé elástuk a Red John-történetszálat, ígérem a rajongóknak, hogy a vége felé jobban előtérbe helyeződik majd ez a történet is – nyilatkozta Cerone.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr453475200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása