A TV Guide nagy örömünkre egy hosszabb interjút készített Bruno Hellerrel, a sorozat kitalálójával. Most pedig kiderül, hogy Patric tényleg megölte Red Johnt és, hogy ennek mi lesz a következménye...

 

 

- Patrick Jane tényleg megölte Red Johnt?- Adam Bryant
 

- A legutóbbi talán az összes eddigi évadzáró közül a legmerészebb volt. Három évad után ’A mentalista’ szereplője, Patrick Jane (Simon Baker) végre szemtől-szembe kerül az emberrel, akiről azt hiszi, hogy Red John (vendégszereplő: Bradley Whitford), a sorozatgyilkos, aki megölte Jane feleségét és lányát. Egy heves, hosszú beszélgetés során Jane megpróbálta kideríteni, hogy valóban jelen volt-e akkor, ott az ellensége. Amikor meggyőződött róla, Jane bosszúból lelőtte a férfit fényes nappal, feláldozva magát a hatóságnak.

- De tényleg megölte Red Johnt? És ha igen, ez milyen hatással lesz Jane jövőjére (börtönbe kerül?) és a sorozat nagy időigényű céljaira? A TVGuide.com beszélgetett a készítővel és a producerrel, Bruno Hellerrel hogy válaszokat kapjon.

- TVGuide.com: Most, hogy egy kis idő eltelt, mit gondolsz a 3. évadzáróról?

- Bruno Heller: Nagyon elégedett voltam. Bradley Whitford egy nagyszerű színész, és egy kellemes, félelmetes, szolíd megjelenést nyújtott. Remélem, a közönség is meg volt vele elégedve. Biztos vagyok benne, hogy ez egy nagy dobás volt. A sorozat életében ennyi idő után fel akartuk kicsit rázni a dolgokat.

TVGuide.com: Hogyhogy Bardley Withfordot választottad a szerepre? Nem éppen a tipikus sorozat-gyilkos figura.

- Heller: Na, ez egy trükkös rész volt, mert olyan ember kellett aki erős, karizmatikus, de egy bizonyos mértékben teljesen normális – csak egy hétköznapi srác. Bradley pedig fantasztikus a sima srácok eljátszásában. Nem hiszem, hogy valaha lett volna már ilyen szerepe, hogy ennyi rossz. Jó móka volt számára, hogy ilyesmi karaktert formálhatott meg.

TVGuide.com: Gyakran mondtad, hogy Red John Patrick Jane fehér bálnája. Nehéz volt megírni az epizódot, amiben Jane találkozik vele?

- Heller: Nem volt nehéz megírni. Az azt követő epizódot viszont igen. (Nevet) De épp ez az amit akarok: megpróbáltatást, és érdekes drámai helyzetet megírni, aztán kikerülni belőle. És azt hiszem teljes mértékben megtettem ezt. Szerintem pont ez mozgatja a történetet tovább anélkül, hogy a közönség azt érezné, el lettek árulva vagy át lettek verve. És tökéletesen magabiztos vagyok – annyira amennyire csak tudok – hogy továbbra sem fogják ezt érezni.

TVGuide.com: Feltételezem, azokról az emberekről beszélsz, akik már el is döntötték, hogy Bradley Whitford igazából nem Red John.

- Heller: Abban a jelenetben Jane kicsit gyanakvó és kételkedő. A közönség ugyanabban a pozícióban van, mint Jane. De Jane hiszi, hogy igazából Red John.

TVGuide.com: Akárhogy is.. hogy fog a sorozat megbirkózni azzal, hogy Jane megölt egy embert?

- Heller: Letartóztatják gyilkosságért. Jane azt mondja „Ez az ember azt mondta, ő Red John, és pisztolyt fogott rám. Önvédelem volt”. De a rendőrség azt válaszolja… hogy semmilyen fegyvert nem találtak. Szóval az évad első részének első öt percében Jane már börtönben ül emberölésért, és nem kerülhet ki, egyelőre. Ez a jelenlegi probléma nem akkora nagy, mint az hogy, „Red John meghalt vagy nem?” vagy az, hogy „Hogy a pokolba fogok kikerülni a halálos ítélet alól?”

TVGuide.com: Lisbon (Robin Tunney) vagy Jane más csapattársai fognak segíteni neki?

- Heller: Számít rájuk, hogy kikerüljön a bajból. Aztán a kérdés az lesz, hogy csak átlagos barátok, vagy mélyebb kötődés is van köztük? … Jane és Lisbon bizonyos mértékben elkezdik megkérdőjelezni Jane józanságát. Esküszik, hogy volt ott egy pisztoly, és hogy a férfi azt mondta, ő Red John, de nincs bizonyíték.

TVGuide.com: De a közönség látta a pisztolyt.. Szóval valaki még mindig követi Red John utasításait?

- Heler: Talán egy intelligens néző, igen.

TvGuide.com: A gyilkosság megváltoztatja Jane-t karakterileg? Nem aggódsz amiatt, hogy a közönségnek nem fognak tetszeni a cselekedetei?

- Heller: A sok sármon és életörömön túl, van egy nehéz, acélos része. Ez mindig is ott volt benne, és szerintem ez egy olyan dolog, amit a nézők mindig is láthattak. Ha eddig nem tűnt volna fel nekik, most már biztos. Azt hiszem, az elején az emberek talán nem fogják elfogadni ezt a fajta tulajdonságot a karakterében, de remélem idővel majd hozzászoknak.

TVGuide.com: Ezt a tulajdonságát az egész évad alatt megtartja majd, vagy látunk majd vicces-szerető Janet is akit most ismerünk?

- Heller: Az utóbbi. Mindig van egy egyensúly. Mikor Jane látja a határt, kíváncsi meddig tud elmenni. De soha nem fogjuk annyira szélsőségessé tenni a sorozatot.. Ez mindig is egy olyan sorozat volt, amit lehetett nagymamával vagy gyerekkel nézni, és nagyon is szeretnék, ha ez megmaradna. De tudod… a nagymamák és a gyerekek is szeretik túllépni a határt néha.

TVGuide.com: Mennyire változtatja neked meg az évadzáró a sorozatot?

- Heller: Minden évadban lehetőséged van újrakezdeni pár dolgot.. az előző évadban besorszámoztak minket. Volt egy jó történetünk, amit végiglehet követni az egész évad során. Most kevesebb dologra lesz szükségünk. Lesz ezúttal is egy átfogó elbeszélés, de nem lesz nagy és bonyolult. Jane szemszögéből: nem akar játszani tovább. Vissza akar venni a megszállott üldözésből, mert pont ez az, ami bajba sodorta őt.

TVGuide.com: De ha Jane tényleg megölte Red Johnt, hogy fog kinézni a sorozat következő fejezete?

- Heller: Ha a szíved igazán vágyik valamire, és ez a vágy egy kicsit veszélyes, hogyan folytatnád az életed? Mit jelent a bosszú? Mert, mint ahogy azt az utolsó percben is láthattad, mi marad neked, miután megöltél valakit? Ez nem olyan, mint a szerelem. A szerelem a dolgokat növeli. Az e-fajta keserűség és gyűlölet megöli a dolgokat. De aztán mit csinálsz? Erről szólna a sorozat, amikor Red John meghal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr923099635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása