Jane és Lisbon ezúttal hibázott, Cho szolgálati időben alukált, Rigsby pedig már nagyon várja, hogy apa lehessen. A különleges pénteki rész, tényleg különleges volt...janeandlisbonsurprise.jpg

Figyelem! Ha nem láttad még a részt, akkor ne olvass tovább!

A CBS kísérletezett egy kicsit, hogy menne a sorozat ha csütörtök helyett pénteken vetítenék. Nos, a nézettségi mutatókélén végzett, de nem egy nagy számmal...

Szinopszis

A CBI-t egy tigris(ek) által kiásott holttesthez hívják. Az áldozatról kiderül, hogy gazdag, családos, a fia drogos, és hogy csontrákban szenved. De vajon miért ölték meg, ha már úgyis hetek voltak még az életéből?

Ki a gyilkos?

A csapat szintén feltette ugyan ezt a kérdést. A családot megismerve talán hihettük azt, hogy a drogos fia ölte meg az apját. Talán a pénz miatt a felesége, aki rákosnak tettette magát. És persze ott van a "sámán" aki kiűzte belőle a rosszat, és "finom" teát ajánlott neki. Jane és Lisbon is ezekben az emberekben gondolkodott, elsőre. Csak később jött a képbe, az áldozat orvosa, aki egy rákintézetet vezetett. Egy kísérleti labort. És mint általában, a doktor ártatlan. Ha jobban elgondolkodunk, a tettes mindig az asszisztens. Akkor most miért szakítsuk meg a hagyományt? Egyébként az írót csak dicsérni lehet, nekem nagyon tetszettek a háttéresemények. Itt céloznék elsősorban Cho-ra, és persze Rigsby-re, de erről később. Az indíték azért még említést érdemel. A nő kikészítette a páciense máját, és lehet, hogy hamarabb halt volna meg májelégtelenségben mint csontrákban. Erre jobb volt ha nem derül fény...

Cho/Rigsby

Cho-nak egészen boldogra fordult az élete, Summer-rel. De egy valami, még mindig rányomta a bélyegét Cho munkájára. A fájdalomcsillapítók.

Az egyik gyanúsítotthoz mentek be, mikor Cho a kocsiban elaludt, Rigsby így egyedül kényszerült rajtaütni. Rigsby-t majdnem kinyírta a gyanúsított, de Cho felkelt és "megmentette Rigsby-t. Ez az esemény rávezette Cho-t egy olyan tettre amit szerintem már hamarabb is megcsinálhatott volna. Drámai jelenet közepette, Kimball Cho ügynök, felhagyott a fájdalomcsillapítók szedésével. Nézegette, de végül a lefolyóba öntötte. Ez nekem nagyon tetszett! rigsby.jpgAmi pedig Rigsby-t illeti, hamarosan apa lesz. Az író el-el rejtett kis momentumokat arra utalva, hogy hát Wayne nincs túlságosan felkészülve az apaságra. Szerintem nincs is olyan ember aki fel van! Van Pelt-ről pedig még nem is szóltam. Szerintetek még mindig szereti Rigsby-t?

Legjobb jelenetek

A győztes szerintem csakis az lehet, mikor Jane és Libon megtudja, hogy a holtesttet ellopták, ők pedig  rossz elkövetőt kaptak el. Az a visszanézés haláli volt!

Dobogós helyezést kap még Jane kifüstölése, mikor leleplezte a csaló nőszemélyt, és Cho Lisbonnal való beszélgetése. És valamit  még elfelejtettem:

Lisbon: -Kezeket fel!
               -A magáét, nem az övét.

kéz.jpg

Komoróczy T.

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr74337979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása