J.J. K. 2013.11.28. 17:33

Bevégeztetett - 1.

A mámor és kéj hullámain ő, a kedélyesség és hiány megosztott mezein mi. 

Ellenben jómagam mégis az előbbibe sorolnám. Kifejezetten örülök. Kisgyermek mosollyal nyugtáztam a sikert. És szakadatlanul csak mélázok az egészről. Múltról, s elkövetkezendről. A rögeszméje vesztett dörzsölt zseniről. Szinte hihetlen. Vége. "Lisbon, ennyi volt!" A tébolyodott üvöltése örökre elcsitult. 

Pedig csak itt vagyunk még az évad derekánál járva, várva még nagyobb csodát. Látni bizony! Őt magát, az új embert. Patrick Jane-t mint az egyszerű gyarlót, gyöngéd szertőt, a láncot felszakította szabadot. 

Ideje volt már. 

 

J.J. K. 2013.11.23. 11:12

Itt a Finish?

Egy szempontból bizonyosan: a fejesek ugyanis azt mondják, hogy a következő részben fény derül Red John kilétére. Hogy miként, az persze egy ilyen előző rész mint a "The Great Red Dragon" után megjósolhatatlan. 

A CBI-t bezárták, Gale Bertram - Jean Reno-s taktikával - megszökött, az egység széthullott, Patrick Jane megint feladta. De most mintha komolyan gondolta volna. Szemében csak a csalódottság és az elkeseredés szikrái látszottak. A lift állandóan kajtató ajtaja bezárult. 

Ezt megelőzően pedig még biztató volt a helyzet. A robbanás ugyan kicsinálta az ártatlanokat, de Jane életben maradt, két Blake-taggal egyetemben. És az egyik a nagy reszketés közepette dalolt mint a kismadár, és megállapítható volt, hogy nem Red John. 

Így egy személy díszeleg még a listán: vezérünk! A kopasz, akiről már rég tudjuk, hogy nyakig benne van. Ő lenne Red John? 

Holnap kiderül. 

K.T.

J.J. K. 2013.11.19. 16:59

Arc

Simon Baker az e heti Time magazin hátoldalán népszerűsít svájci karórát egy ismeretlen származású paripával egyetemben.

image_1.jpg

Patrick Jane újra belépett a Szobába. Újra felcsendült az ismert taktus, újra egy vidám, vörös arc látszott a falon. A megtört tanácsadó állt moccanatlan. A szokatlan faldísz, jóllehet szokatlanul is festett. Megkopott, silány, úgy érzem végét járja. Nem úgy mint seb, mit jó cimboránk hord mióta már! 

De küzd, türelmes, mint ártatlan elítélt sorsvesztve, a drót mögött zárva.

Most úgy tűnik eljött szabadulás. Vágtathat már a rónán át. S kiérdemelt színtérre viheti annak nyomorultnak életét.

Persze tudjuk, a vég még messze, a hálózat hatalmas, de legalább a jenki Hit Gyülekezetes, vérpezsdítő rituálét lebonyolító nagymester, Bret Stiles, és tanítványa, vagy terméke (ahogy tetszik) kihult a versenyből. Jó hír, mint ahogy, annak a beigazolódása, hogy az FBI-os kisember mellett a jó öreg Bertram és a westernhős is nyakig benne van a dologban. 

A hajsza a tetőpontjához ért, de a hal bűzlő része nem tűnik még igazán elérhetőnek. A hálózat lelepleződött, kérdés mi jöhet ez után. 

Még egy hét, újabb negyvenkét perc, reméljük sokkoló válaszokkal. 

K.T.

J.J. K. 2013.10.25. 16:20

Közlemény!

Olvasók! Aljas intrika következtében kitettek a Facebbok oldal szerkesztői közül! De én ezt nem hangoztatom, és közlöm veletek azt a néhány sort, amit a kedves gerinctelen, pesti posztkommunistáknak kellet volna. 

Kedves Rajongók! 

Az oldal eddigi társ-szerkesztője és a Mentalista Blog (the-mentalist.blog.hu) írója, Komoróczy Tibor a mai naptól fogva – személyes indok miatt – már nem tartozik ezen oldal szerkesztői közé. Komoróczy Tibor ezentúl teljesen elhatárolódik jelen oldaltól, és neve semmi esetben sem azonosítható tovább vele.

Ezentúl köszöni a 2 éves lehetőséget, és további sok sikert, kitartást kíván a szerkesztőknek.”

Akik mondjuk meg elmentek egy olyan alpári irány felé, amiből jobb ha kimarad az ember. 

Slussz, passz, a blogot ennek ellenére még figyeljétek! Majd írok!