Vendégbloggerünk a mai naptól fogva hétről-hétre figyelemmel kísér majd az Rtl Klub-on futó 4. szezont és persze megosztja velünk véleménynét, kritikáját. Íme az első rész! jane11.JPG

A Mentalista csapata kiváló résszel indította a 4. évadot! Hozta azt a hangulatot, a kis fondorlatokat, trükköket és fordulatokat, amiket megszokhattunk Patricktől és a sorozattól.
Irodalom órán tanulhattuk, hogy minden történetnek van bevezetése, tárgyalása és befejezése. Végül is én ennek az epizódnak az elejét még az évadzáró befejezésének titulálnám, így első érzésem, ha már van vihar előtti, akkor a vihar utáni csönd érzése volt. A rész nem volt igazán akciódús, nem is annyira pörgős, annál inkább ki volt hegyezve Patrick számomra egyik legfontosabb és legjobban szeretett tulajdonságára: a befolyásolás, megfigyelés képességére. Emlékezzünk csak vissza a régebbi intrókra: „…A gondolatok és a befolyásolás mestere…” Gondoljunk az epizódban akár a kulcsos trükkre vagy a „póker arcra” a kártyázás közben, illetve az esküdtek meggyőzésére.
Igaz ennél a résznél kicsit csalódott maradtam, talán ez volt az egyetlen gyenge pontja a történetnek. Lehetett volna kicsit jobban kifejtve hogy miért is született meg a döntés, hogyan, mik a szempontok, persze túlzásba sem kell vinni.
A másik elgondolkodtató téma számomra a börtön kérdése volt. Én az évadzáró után elmerengve a továbbiakról, arra a következtetésre jutottam, hogy Patrick bizony ülni fog több-kevesebb ideig, közben belülről irányítja a dolgokat és valahogy majd csak kiszabadul. Ehhez képest viszonylag keveset ült, de legalább stílusosan távozott és végeredményben ki ne örülne a főszereplő sikerének?
Meglepetésekkel, ahogy megszokhattuk nem volt gond. A kocsiban való párbeszéd és a végén a nagy fordulat még úgy is hatott rám, hogy be kell valljam azért sejtettem, hogy még sem Red John-t sikerült megölni. Ez részben szerintem jó, részben rossz hiszen vannak akik vártak volna már egy kis változásra, frissülésre. Számomra viszont jó pont, hogy maradtak a régi fő szálnál, mindig is szerettem az egész Red John-os hangulatot és magát az alap szituációt.
Hogy mit gondolok a folytatásról? Hosszú ideig újra a megszokott bűnügyi feltárós, elkapós részek következnek, amiket persze szintén nagyon várok. Én sejtek valamilyen visszautalást később a tárgyalás kimenetelébe, illetve Jane is emészteni fogja szerintem magát a dolgon még pár részen keresztül. Remélhetőleg Red Johnnal kapcsolatban tisztul majd a kép kicsit és több ezzel kapcsolatos részt fogunk kapni.
Minden esetre én várom már a 4. évadot és remélem sok ilyen jó hangvételű kritikát írhatok majd!

A bejegyzés trackback címe:

https://the-mentalist.blog.hu/api/trackback/id/tr344601972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása